Geplaatst in Quotes

Quote #14

 

De quote van deze week is Don’t let little stupid things break your happiness.

Deze quote leek me voor de komende periode wel toepasselijk. Om dat uit te leggen heb ik maar 1 woord nodig: examens.

De examens van de meeste mensen zijn afgelopen week begonnen, en de laatste examens beginnen dinsdag, als ik het goed heb. Ook een aantal van jullie doen dit jaar examen, en ikzelf ben ook een slachtoffer van deze stressgevende periode.

Maar doordat ik de laatste tijd zo druk bezig ben met leren en oefenexamens maken, ben ik niet meer bezig met de leuke dingen. Nou moet ik zeggen dat afgelopen week best een boel tegenslagen heeft gehad, maar er waren ook hele leuke momenten. Toch besteed ik daar nu minder aandacht aan.

Ik zou blij moeten zijn dat ik een ruzie met een hele goede vriendin na 3 weken weer heb opgelost, maar de tegenvaller dat mijn vakantie naar Londen niet doorgaat zorgt er voor dat ik er eigenlijk helemaal niet blij mee ben. Natuurlijk ben ik dat wel, maar ik voel me niet blij.

Ik kan best op een ander moment nog naar Londen, en ook met de personen waar ik mee wil. Dus dit is maar een klein, stom dingetje dat toch een beetje mijn geluk verpest. En dat is iets wat we niet zouden moeten toelaten.

Nee, ik ga niet naar Londen direct na mijn examens. En ja, daar wacht ik al een hele tijd op. Sterker nog, deze reis wil ik al 5 jaar maken. Maar als ik er al 5 jaar op wacht, dan kan ik er echt nog wel een maandje op wachten. Vergeleken met die 5 jaar is dat niets. En als die ruzie nu niet was opgelost, hadden we daar weer een maand op moeten wachten voordat we konden praten en dan was het waarschijnlijk niet meer goed gekomen.

Dit is misschien een stom voorbeeld, maar het is wel waar. Laat tegenslagen je geluk niet verpesten, dat is hartstikke zonde. Blijf gewoon van het leven genieten!

Liefs, Dagmar

Advertenties

Auteur:

Hoi! Ik ben Dagmar en ik ben een 17 jarige, creatieve therapie studente. Ik woon in mijn eigen kleine kamertje in Leeuwarden. Op mijn blog schrijf ik over mijn jonge studentenleven.

4 gedachten over “Quote #14

  1. Heel jammer dat Londen niet door gaat 😢 en een hele goede quote 😘 😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s